Bij Jezus kom je Thuis!

Lees hier meer over Stichting Naar House, het geloof in Jezus en over je muziekkeuze.

Marien Folkers

Vijfendertig jaar geleden ben geboren in een groot christelijk gezin, het was erg gezellig. Mijn ouders hielden erg van ons maar zeiden dat nooit, wat heb ik dat gemist, zeg! Ik wilde liefde, maar kreeg die nooit.
Op mijn twaalfde heb ik een God ervaring gehad, ik was aan het bidden en zag God op een troon van wolken. Dat beeld heeft mij nooit los gelaten, zo echt. Maar ik was op zoek naar liefde en aandacht en zocht dat op een verkeerde manier, altijd lastig en heeeeel eigenwijs. Zelfs zo eigenwijs dat ik het beter wist dan God. De bijbel ouderwets boek en zo, ik moest gewoon lol hebben. Ik zocht verdoving in drank en drugs, het weekend was heilig. 'k Ging naar de kroeg, house party's en Feyenoord. Het was allemaal zo belangrijk voor me, dat ik alles vol overgave deed, stappen tot laat, een paar uurtjes slapen (of helemaal niet) en dan door naar Feyenoord. Daar gingen we dan weer door waar we de vorige dag mee gestopt waren, drank en drugs. Op de tribune leek het wel of ik zelf aan het spelen was, zo fanatiek stond ik te zingen en juichen, na de wedstrijd zat ik stuk, helemaal leeg, uitgeput.
Rond mijn dertigste ging ik nadenken met waar ik mee bezig was en een vriendin vroeg of ik mee ging naar de kerk. Ik kerk? dat is toch saai, maar zij zei dat ze een gave band hadden. Dat leek me wel wat en ik ging eens mee, dat was zo bijzonder, tijdens de aanbidding raakte God me aan. Ik vocht tegen de tranen, na 3 maanden ging ik weer eens mee en toen werd het om de 2 maanden, toen om de maand, vervolgens om de week (want als Feyenoord thuis speelde moest ik er toch bij zijn). Op een geven moment wilde ik nog meer en ben toen eerst naar de kerk en daarna naar Rotterdam gegaan, maar mijn zondag werd te druk en ik moest wat laten vallen en dat werd Feyenoord. Toen ben ik ook echt voor God gaan leven. Ben jeugdleider bij ons in de gemeente geworden, heb me laten dopen, ben naar bidden en vasten geweest en sindsdien sta ik in vuur en vlam voor God. En ik wil het uitdelen, dat doen we met onze jeugd, maar ik wilde dat ook op mijn oude plek doen, zodoende heb ik mij bij Naar House aangemeld en dat doe ik nu met zo veel plezier.